CARA MUDAH JADI RUJUKAN PEMANDU (REFERRAL)

Selain daripada memandu ubergrab, anda juga boleh menjana pendapatan sampingan bersama ubergrab dengan menjadi rujukan pemandu atau lebih dikenali sebagai referral. Antara kelebihan menjadi referral ini ialah anda layak dibayar insentif khas kerana memperkenalkan ubergrab kepada rakan/keluarga untuk memandu.

uber statement

Sekiranya rakan/keluarga anda berminat dan turut serta sebagai pemandu ubergrab, anda sebagai rujukan berpeluang untuk layak dibayar bonus rujukan antara RM75 hingga RM200 bagi setiap pemandu yang diperkenalkan.

Bonus rujukan ini akan berubah dari masa ke semasa bergantung pada tawaran yang syarikat berikan. Bonus akan dikreditkan terus ke akaun bank anda jika pemandu yang anda perkenalkan tadi berjaya melengkapkan perjalanan minimum yang diperlukan selepas permohon untuk pandu ubergrab diluluskan.

bank statement

admin akan hubungi anda untuk dapatkan nama bang serta no akaun untuk pembayaran bonus rujukan.

Anda akan dapat maklumat Bonus rujukan ini dari sms/email/apps ubergrab anda jika anda ialah pemandu ubergrab. Jika anda bukan pemandu, anda boleh dapatkan maklumat berkenaan ubergrab dilaman web ini sebagai panduan. sila lihat terma dan syarat jika anda ialah pemandu ubergrab dan anda meguruskan sendiri pendaftaran rakan/keluarga untuk pandu ubergrab.

Terma dan syarat:

  1. Anda akan mendapat RM75 untuk setiap referral peringkat pertama (first level), RM50 untuk setiap referral peringkat kedua (second level) and RM25 untuk setiap referral peringkat ketiga (third level).
  2. Pemandu baru harus melengkapkan 30 tempahan dalam tempoh masa bulan pertama.
  3. Anda adalah pemandu berstatus AKTIF: melakukan sekurang-kurangnya 20 tempahan dalam tempoh masa 30 hari atau minima 5 tempaham/seminggu (jika anda adalah memandu kurang daripada 1 bulan. Jika anda mendaftar dua minggu lepas, anda haru menlengkapkan sekurang-kurangnya 10 tempahan dalam masa 2 minggu).
  4. Hanya tertakluk kepada pemandu di Lembah Klang dan Negeri Sembilan.

 

Jika ada rakan /keluarga anda yang berminat untuk pandu ubergrab, sila dapatkan maklumat peribadi dan gambar dokumen pemandu seperti ic, lesen dan insurance kereta. Sila pastikan semua dokumen adalah sah dan betul. Sebarang tindakan pemalsuan dokumen boleh didakwa di mahkamah. Isi dan lengkapkan borang pendaftaran secara online dan pilih rujukan pemandu disini:

DAFTAR ONLINE

reff

Sila masukkan nama dan no wassup anda untuk admin hubungi jika anda layak terima bonus rujukan pemandu (referral reward).

Bagi refferal yang bukan pemandu, anda tidak perlu memenuhi terma dan syarat seperti diatas. Anda hanya perlu memberi galakan sahaja pada rakan/keluarga untuk pandu ubergrab dan berikan perkhidmatan terbaik pada penumpang. Pemandu akan mendapat manfaat tersendiri dan akan berterima kasih pada anda kerana memperkenalkan ubergrab pada mereka untuk jana pendapatan sampingan.

DAFTAR ONLINE

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s