Cara Mudah Daftar Uber & GrabCar Malaysia

Sertai kami sebagai pemandu aplikasi Grab Malaysia dan jana pendapatan secara secara Fulltime/Partimer dengan kenderaan anda.

16472856_1016092815161316_3538525179853135649_n

Kini anda tidak perlu lagi untuk mengambil nombor giliran dan tunggu nama anda dipanggil kaunter pendaftaran untuk pendaftaran pemandu jika anda pemandu kawasan

Kuala Lumpur/Selangor

 

Bagaimana Cara Untuk Memandu Grabcar??? Mudah.. Hanya Perlu Ikut  Seperti Link YoutubeVideo Dibawah:

CARA MUDAH PANDU UBERGRAB MALAYSIA(BM)

Syarat-Syarat utama untuk menjadi pemandu Uber & GrabCar.

  1. Tidak pernah kena Ban/Disenarai Hitam oleh Uber @ Grabcar
  2. warganegara Malaysia.
  3. Berumur 21 tahun keatas.
  4. Memiliki kereta 4 pintu tahun 2011 keatas sahaja (UberGrab tidak lagi menerima pendaftaran baru bagi kereta 2010 dan kebawah mulai 1 Oktober 2017). Lihat senarai kenderaan disini bagi permohonan Grabcar  grb.to/carslist
  5. Lesen memandu malaysia (Bukan lesen P)
  6. Tiada rekod jenayah atau hukuman penjara.

TIDAK perlu mengisi borang online yang panjang.
TIDAK perlu ke Kiosk/GreenHub untuk proses verify dokumen dan Inspection.
TIDAK perlu beratur panjang dikaunter. (KL/Selangor/N9)
TIDAK perlu hadiri kelas traning dan SesiTemuduga.

sekiranya anda berminat untuk menyertai kami, Anda boleh buat pendaftaran online disini.

Daftar Online

testimoni

Tempoh pengaktifan selama 8 Jam selepas semua dokumen diperlukan telah lengkap. sila sediakan:

  1. Gambar profile (Selfie)
  2. Gambar kad pengenalan
  3. Gambar lesen memandu
  4. Insurance Covernote @ Jadual pembayaran.

Untuk pertanyaan berkenaan pendaftaran/dokumen sila wassup Admin- 0133112084

Daftar Sekarang Untuk Mula Memandu!!!!

Daftar Online

Advertisements

112 thoughts on “Cara Mudah Daftar Uber & GrabCar Malaysia

  1. Saya berminat nak buat part time grabcar ni tp kreta dah lama..nak tanya adakah grab ada menyediakan kereta untuk disewa kepada pemandu grab yg nk buat part time macam saya ni..t.kaseh.

    Like

      1. Kalau saya guna kereta family..kreta adik ..abang..boleh ke sya daftar untuk grabcar.t.kaseh

        Like

      2. Hai amir,

        yup.. boleh dengan syarat dibenarkan oleh pemilik kenderaan dan nama anda dimasukkan sebagai pemandu ke-2 kenderaan tersebut. minta pemilik (kakak/abang/kawan) datang ke kaunter insurance dan bagitau kaunter untuk tambah nama. bayaran rm10 sahaja. kemudian boleh mohon untuk memandu ubergrab disini. TQ

        Like

    1. Hai zurin,

      Polisi uber memang tak benarkan pemandu tahu destinasi rider semasa tugasan diterima. Walaubagaimana pun tak perlu bimbang kerana semua perjalanan dalam area tertentu sahaja.. Jika dapat tugasan luar ke luar dari negeri berdaftar contoh kl-melaka perjalanan itu boleh dibatalkan oleh pemandu @ boleh teruskan atas budi bicara pemandu.TQ

      Like

  2. Hi, husband says rakyat China tapi dia memegang visa di malaysia. Did Sudah tinggal di sink 2 tahun. Bolehkah did bekerja dengan uber?

    Like

    1. hai nizam,

      Untuk makluman buat masa ini lesen PSV tidak diperlukan bagi pendaftaran UberGrab, Akan datang kami tidak pasti Kerana perubahan boleh berlaku pada bila-bila masa. Sila daftar & pandu Ubergrab secepat mungkin, ambil peluang kemudahan ini sebaiknya sebelum terlambat. TQ

      Like

  3. Hai admin, tumpang tanya. Saya OKU fisikal, saya tak ada 2 belah tangan dan 1 kaki kiri. Tapi saya ada lesan memandu dan kereta sendiri. Setiap hari memang saya memandu sendiri. Adakah saya layak?

    Like

  4. kenapa dihadkan untuk 2011 keatas sedangkan kereta import sekitar tahun tahun 2008 masih sangat-sangat selesa berbanding kereta keluaran tempatan?

    Like

  5. Saya ingin kepastian, kereta tahun berapa boleh join grab…2008 keatas atau 2011 keatas?saya ade honda tahun 2009,boleh register under grab tak?condition kereta tiptop…

    Like

  6. myvi/axia sesuai untuk ubergrab kerana jimat minyak. sila mohon sebagai pemandu jika kenderaan anda tahun buatan 2011 keatas sebelum 31 DISEMBER 2017 berakhir.TQ
    Kenapa ya selepas 2017 adakah ada syarat2 baru akan di perketatkan terima kasih

    Like

    1. hai pakdin,

      untuk makluman, pendaftaran kereta 2011 akan diterima sehingga 31 disember 2017. bermula 1 januari 2018. pendaftaran baru akan diterima hanya untuk kenderaan buatan 2012 sahaja. wassup 0133112084 jika ada sebarang pertanyaan lanjut. TQ

      Like

      1. Tak sepatutnya rosak ? Sedangkan barang baru pun disertakan warranty sekiranya berlaku kerosakan. Sebab itu saya tanya ada apa2 denda ke sekiranya ttbe tak aktif ? Contoh kereta excident ke masuk bengkel.

        Liked by 1 person

    1. Hai Mazlam,

      Boleh jika anda memandu pada masa yang berlainan. contoh adik pandu siang dan abang pandu waktu malam. sila minta pemilik kenderaan berhubung dengan insurance untuk masukkan nama anda sebagai pemandu kedua. jika sudah tambah nama, sila klik DAFTAR ONLINE untuk mohon pandu ubergrab. TQ

      Like

  7. Salam…tanye sikit nama nama website ubergrab….apakah syarikat ni kedua-duanya sekali….uber dan grab. Apa beza uber dan grab ni. Tngok app mcm lain.

    Like

  8. Hai saya warganegara indonesia ingin menyertai grab…
    Suami kepada warganegara dan mempunyai lesen malaysia dan kereta 2017.
    Apakah saya layak

    Like

  9. Ingin bertanya… kalau sy dah aprove sebagai uber/grab… wajib ke pasang stiker hijau lt kereta seperti tilisan grab yg besar2 tu?

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s